• 040 1743801
  • Ilmainen toimitus yli 80 e tilaukselle
  • info@juuttisakki.fi
  • Toimitus 4,90 e
  • 040 1743801
  • Ilmainen toimitus yli 80 e tilaukselle
  • info@juuttisakki.fi
  • Toimitus 4,90 e

Boheemi sisustustyyli

27.08.2021

Sisustustyylejä on periaatteessa yhtä monta kuin on sisustajaakin. Boheemi sisustustyyli onkin vain yksi suuntaus tuossa valtavassa virrassa.

Boheemin sisustustyylin kulmakiviä on puu / rottinkikalusteet ja mieletön määrä viherkasveja. Bohosisustuksessa luonto tuodaan sisälle. Boheemiin sisustukseen voi lisätä mielin määrin värejä tai sitten voi pysytellä luonnonläheisissä minimalistisissa värityksissä.

Boheemi sisustustyyli on lämminhenkistä, luonnonläheistä sisustamista. Teema voi olla eksoottisia kuoseja ja esineitä, luonnonläheisiä materiaaleja ja myös vintagea.

Bohotyylistä löytyy omat tyylisuuntansa. Meille hillityimmille skandeille sopii tyyli, jossa suositaan vaaleita sävyjä ja luonnon materiaaleja. Pellava, rottinki, puu sekä käsin valmistetut, vaikka virkatut tyynynpäälliset kuuluvat tähän suuntaukseen kuin nyrkki silmään.

Lämpimämpien maiden tyyleissä räiskyy värit.

Tyylisuunnissa on kuitenkin tiettyjä linjoja joita seuraamalla saat luotua kotiisi boheemin sisustuksen, joko kirkkailla tai maltillisimmilla väreillä. Sääntö numero yksi: viherkasvit! Niitä pitää olla paljon ja kaikkialla. Laita kasveja roikkumaan katosta. Sijoita niitä kerroksittain amppeleista tai tee kukkapöytiä. Sijoita kasveja lattialle. Pääsääntönä on että sijoitat niitä kaikkialle!

Muista käyttää erisävyisiä vihreitä ja monen mallista lehteä. Mitä enemmän sen parempi.

Toisena pääsääntönä boheemiin sisustukseen tulee seinävaatteet. Macrame on aina ollut bohosisustajan ykkösmerkki, mutta myös muut seinävaatteet käyvät. Ryijyt, lakanat, seinävaateet. Kaikki käy, kunhan seinillä roikkuu jotakin.

Sitten hankitaan bambuvarjostin ja juuttimatto. Värikkään tyylisuunnan edustaja ostaa kunnollisen itämaisen maton, jos rahat riittävät, mutta halvemmalla pääsee kun käyttää esimerkiksi räsymattoja. Niistä löytyy värivalikoimaa moneen suuntaan. Lisäksi pitää hommata rahi ja rottinkihuonekaluja. Rahin materiaali on usein virkattu, mutta myös muut luonnonmateriaalit kuten nahka ja pellava sopii tarkoitukseen hyvin. Rottinkihuonekalut voi korvat ns. ajopuun näköisillä puuhuonekaluilla. Puinen huonekalu on usein näyttävämpi ja raskaampi kuin rottinkinen, mutta hieno!

Ruskean eri sävyt toimivat aina ja kaikessa. Ruskea voi tulla esille huonekaluissa, tekstiileissä tai seinän pintamateriaaleissa. Ruskean lisäksi panosta tyynyihin. Tyynyjä pitää olla paljon ja eri tekstuureilla. Macrame, hapsut, raidat ja ruudut ja sahalaidat. Iloinen sekamelska tyynyjä kaikissa väreissä ja kuoseissa. Muista lisätä tauluja ja koristeita sekä tunnelmavaloja; kynttilöitä, jalkalamppuja, pöytälamppuja.

Boheemin tyylin kruunaa tietysti asukkaat. Asukkaat on aina sohvalla, viinilasi kädessä lukemassa kirjaa. Jalassa on villasukat ja jos mahdollista niin partneri soittaa kitaraa tunnelmavalojen loistaessa. Mitä sitä muuta sitten tarvitaan?